Verlaagde stadionhuur voor Roda JC ??

15 augustus 2018 Marc Charlier

Verlaagde stadionhuur voor Roda JC ??

Met verbazing heeft Lokaal Alternatief vandaag uit de krant vernomen dat de nieuwe beleidsvoerders bij Roda JC zonder voorafgaand overleg met de gemeenteraad de huur van het stadion verlaagd willen hebben.

“Roda JC moet de broekriem aanhalen”, geen onverwachte situatie na de degradatie en zeer sterk teruggelopen verkoop van seizoenkaarten. De broekriem aanhalen betekent normaal dat je het uitgavenpatroon beter aanpast aan jouw inkomsten. Wie kan in een dergelijke situatie tegen zijn of haar verhuurder zeggen dat de huur (weer) moet worden verlaagd? Sterker nog, wie laat dat in de media eerst optekenen, voordat met die verhuurder is gesproken?

Lokaal Alternatief onderstreept het belang van Roda JC voor een deel van de inwoners van Kerkrade en Parkstad, maar vraagt zich met het oog op de zichtbare afname van steun vanuit die achterban af waar een verlaging van de stadionhuur op gebaseerd zou moeten worden. De gemeente heeft de reikende hand eerder toegestoken door eerst het stadion van Roda JC te kopen en daarna de huur in een eerder stadium te verlagen. Maar dat kan geen voortdurend proces van (ongeoorloofde) overheidssteun worden. Ruim twee keer zo veel inwoners van Kerkrade dan er seizoenkaarthouders zullen zijn worden gekort op hun voor dit jaar reeds toegezegde bijdrage eigen risico ziektekosten. Dan past een dergelijke eenzijdige actie vanuit Roda JC volgens Lokaal Alternatief niet.

(c) foto van Facebook pagina Roda JC