Roos Fischer, lijst 5 nummer 6, roos.fischer@lakerkrade.nl

Roos Fischer, 69 jaar, geboren en woonachtig in Kerkrade, getrouwd met Jan Fischer, vier kinderen.
Ik had jarenlang een eigen praktijk voor Lichaamsverzorging en Natuurgeneeskunde. In zo’n praktijk speelt de politiek geen rol maar hoort men wel goed wat onder de mensen leeft. Daarom zie ik mijn bijdrage aan LA  Kerkrade zo: Het vormen van een schakel tussen het leven van alledag en de besluitvorming op gemeentelijk niveau.
Ik was al een paar jaar lid van de Klankbordgroep van Lokaal Alternatief. Deze Klankbordgroep geeft op een toegankelijke manier een gezicht aan de politieke besluitvorming en maakt voor mij duidelijk dat deze met veel verschillende inzichten en regels moet rekening houden.
Ook ziet men politieke richtingen ontstaan die aangeven dat het belangrijk is om samen (met zo veel mogelijk mensen) op te komen voor hetgeen belangrijk is voor de Kerkraadse gemeenschap. Dit heeft mij laten besluiten lid te worden Lokaal Alternatief.

Sinds medio 2021 ben ik als burgercommissielid voor Lokaal Alternatief actief in de commissie Burgers & Samenleving. Een stap verder in mijn ‘politieke bewustzijn’. Ter voorbereiding op de stukken in de raad, worden deze eerst in een commissie besproken. In onze fractie nemen we die stukken voor de commissie vergadering en voor de raadsvergaderingen door, om gezamenlijk het juiste standpunt te bepalen. Een voor mij een werkwijze die en goed en doordacht aanvoelt en zaken vanuit allerlei standpunten belicht. Helpt u ons om onze werkwijze te continueren door op Lokaal Alternatief te stemmen?