Robert van Lieshout, lijst 5 nummer 15, robert.lieshout@lakerkrade.nl

Robert van Lieshout, ik werk al bijna 42 jaar bij het ministerie van Defensie. De eerste 20 jaar als instructeur in het transport en de logistiek, als militair, sinds 2000, als burgermedewerker, in de veiligheid-, gezondheid- en milieu wereld. Ik ben gehuwd en we hebben twee kinderen, een zoon (28) en een dochter (27) die beiden al zijn uitgevlogen. In mijn vrije tijd kijk ik graag een film en houd ik verder van lekker eten en veel tijd doorbrengen met onze hond Ardal, een Newfoundlander. In de zomer doen we waterwerk met hem en gedurende het hele jaar wandelen we veel in de natuur in de omgeving van Kerkrade maar ook daarbuiten. Ik woon in Chevremont lekker dichtbij het Carisborg en het Berenbos.

Nadat ik in 2017 in Kerkrade ben komen wonen en het ondergaan van een gewenningsperiode (ik ben tenslotte een geboren ‘Sjeng’) vond ik het tijd om mij te verdiepen in de lokale politiek. Ik heb daarbij alle partijen op het internet opgezocht en hun standpunten, visies en ideeën tegen elkaar afgewogen. Lokaal Alternatief Kerkrade sprong daar voor mij ver bovenuit, geen partijpolitiek maar werken ten dienste van de inwoners van onze mooie gemeente, een kennismakingsgesprek bevestigde dit. Dat sprak mij echt aan, een beetje zoals we bij Defensie zeggen “niet zeuren maar poetsen”.

Mijn standpunten zijn: Veilig – Sociaal – Betrokken

Binnen Lokaal Alternatief houd ik mij momenteel hoofdzakelijk bezig met het doornemen van stukken voor raadsvergaderingen om die, daar waar nodig, van kritische vragen of opmerkingen te voorzien. Dit ter ondersteuning van en voorbereiding op de raadsvergaderingen die door onze gekozen raadsleden worden bijgewoond. Kerkrade is als gemeente op dit moment goed bezig, er worden veel goede initiatieven ontwikkeld door alle partijen. Lokaal alternatief steunt daarbij ieder goed voorstel, we maken hierbij geen onderscheid tussen voorstellen van de coalitie of de oppositie. Goed is goed en dat verdient brede steun.

Voor het uitvoeren van onze visie: “Kerkrade naar 2030” hebben wij uw steun nodig. Stem daarom Lokaal Alternatief!