‘Out-of-the-box’? In de tent !!!

30 mei 2020 Marc Charlier

‘Out-of-the-box’? In de tent !!!

Het Kerkraads bestuur wil vanaf juni weer fysiek in het Raadhuis gaan vergaderen. Vanuit het RIVM en de centrale overheid wordt al enkele dagen gecommuniceerd dat het virus ‘binnen’ meer kans op verspreiding geeft dan ‘buiten’.
De Lokaal Alternatief leden denken graag ‘out-of-the-box’, Raadslid Moon Peerboom denkt eigenlijk meer ‘in-de-tent’. Lees onderstaand haar brief cq voorstel aan Burgemeester en Griffie;
 
Geachte burgemeester Dassen, geachte griffie,
 
De commissievergaderingen en de raadsvergadering van juni worden weer ‘fysiek’ gehouden heb ik begrepen. Ik heb er nog eens over nagedacht maar bij nader inzien wil ik jullie nu alvast doorgeven dat ik niet aan die vergaderingen in de raadzaal wil deelnemen.
Tot nu toe ben ik nog niet bij familieleden dan wel vrienden in huis geweest, voorlopig ga ik dat ook nog niet doen omdat ik zoveel als mogelijk risico wil mijden.
Zeker nu er steeds meer berichten komen over de zogenaamde aerosolen in slecht geventileerde ruimten en de kans op besmetting bij langdurig contact met meerdere personen binnenshuis, zie ik fysieke vergaderen voorlopig niet zitten.
Ik zit een beetje voor me uit te filosoferen: is het een idee om de vergadercyclus buiten te organiseren? Te denken valt aan een overkapping van de Markt voor de komende zomermaanden. Meer openbaarheid van bestuur kun je je bijna niet wensen.
Met enkele staande microfoons moet het toch te regelen zijn. Even opstaan van de plaats en naar de micro lopen is trouwens goed voor de broodnodige beweging😀.
De horeca-ondernemers zullen volgens mij ook blij zijn met een overkapping, dan zouden er meer terrastafels buiten gezet kunnen worden. Sportscholen kunnen er hun fitness apparatuur neerzetten. Je kunt het zo gek niet verzinnen. We nemen zo alvast een voorproefje op de Center Court gedachte. Repetities van muziekverenigingen, ruimte genoeg. Creatieve geesten kunnen nog een hele rits andere activiteiten bedenken die je er zou kunnen doen.
Én, onze burgemeester mag aanschuiven bij OP1 om over een en ander te vertellen, Kerkrade komt positief in het nieuws, wat willen we nog meer.
Zoals jullie me kennen ben ik van de minder ontgonnen paden.
 
Hartelijke groet en veel succes in deze, zeker ook voor jullie, roerige tijden,
Moon Peerboom – Raadslid Lokaal Alternatief
 
Afbeelding (c) Peter Trompetter voor De Limburger Kerkrade