Openbaar vervoer met Arriva

23 januari 2018 Marc Charlier

Openbaar vervoer met Arriva

Lokaal raakt ons allemaal.
Wist je dat zelfs schoolbesturen in de Parkstad nu aan de bel trekken over de drukte in de bussen van Arriva.
De lijnen 20 en 21 zitten overvol vooral in de spitsuren. Onze Provincie gaat over het openbaar vervoer en heeft Arriva ingehuurd als vervoerder. Ze weten donders goed waar de schoen wringt. Lokaal Alternatief heeft, samen met collega’s van Ons Kerkrade al verschillende keren de knelpunten in het busvervoer aangekaart.
Er zijn diverse gesprekken geweest met verantwoordelijken bij de Provincie en Arriva. Men luisterde naar onze opmerkingen en ging over tot de orde van de dag.

Wat dat betreft heeft de Provincie aardig wat boter op haar hoofd.

Nu gaat de SP dus ook strijden voor meer capaciteit, lazen we in een krantenbericht. Hopelijk luisteren ze bij de Provincie wél naar de SP. Wij hebben ons al de blaren op de tong gepraat, vooralsnog zonder bevredigend resultaat.

De SP zit trouwens zelf ook in het college in Limburg dus misschien kunnen zij hun collega’s daar eens flink op aan spreken.

Hoe dan ook laten we hopen dat er snel wat aan gedaan gaat worden.
Lokaal Alternatief is blij met alle steun en initiatieven om ons openbaar vervoer te verbeteren. Als het de SP wel lukt dan krijgen ze van ons een grote pluim.
Samen krijg je meer voor elkaar en waar een wil is rijdt een bus.

Weet je wat het is met openbaar vervoer? Diegenen die het moeten regelen rijden zelf auto en zijn er niet afhankelijk van. Zo ziet Lokaal Alternatief dat.