Nieuwe coalitie in Kerkrade

16 mei 2022
16 mei 2022 Marc Charlier

Nieuwe coalitie in Kerkrade

Verliezende partijen verkozen boven winnende Lokaal Alternatief

Het heeft even geduurd, maar de coalitie voor de komende Raadsperiode in Kerkrade is nu definitief.
 
Mooi om te zien dat onze Lokaal Alternatief speerpunten ten aanzien van meer ‘diverse’ woningbouw (starters én doorstromers) en Vie daadwerkelijk naar de wijken brengen door de coalitie is overgenomen.
 
Voor ons blijft het echter onbegrijpelijk dat de verliezers van deze verkiezingen, nu in de coalitie plaatsnemen, terwijl onze winst door de informateur en de formateur van Burgerbelangen glashard wordt genegeerd. Als partij kun je dus beter achterban cq kiezers verliezen, dan wordt je pas serieus genomen …
 
Kortom; Wat staat ons nog allemaal te wachten??
 
Stem woensdag 25 mei af op de Gemeenteraadsvergadering waarin de wethouders worden benoemd, daar kunnen wij (pas) met onze openstaande vragen terecht!
 
Het bericht van vandaag;
 
𝗖𝗼𝗮𝗹𝗶𝘁𝗶𝗲𝗮𝗸𝗸𝗼𝗼𝗿𝗱: 𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿 𝗯𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝘃𝗶𝘁𝗮𝗮𝗹 𝗲𝗻 𝘂𝗶𝘁𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻𝗱 𝗞𝗲𝗿𝗸𝗿𝗮𝗱𝗲!
 
Onder leiding van formateur Tim Weijers zijn Burgerbelangen Kerkrade, Ons Kerkrade, PvdA Kerkrade en Ouderenpartij Kerkrade op basis van zeer constructieve onderhandelingen gekomen tot een coalitieakkoord. VVD Kerkrade onderschrijft de inhoud van dit akkoord en heeft dit medeondertekend waardoor deze partij ook deel uitmaakt van de nieuwe coalitie.
 
Onder de noemer “Samen verder bouwen aan een vitaal en uitdagend Kerkrade!’’ gaan genoemde partijen in de komende bestuursperiode 2022-2026 samen aan de slag en zal de in de vorige bestuursperiode ingezette koers op hoofdlijnen, maar wel met nieuwe accenten worden voortgezet.