Minister maakt kennis met Kerkrade

7 april 2018 Marc Charlier

Minister maakt kennis met Kerkrade

Op zaterdag 31 maart was minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, cultuur en wetenschap) in Kerkrade. Ze kwam kennis maken met onze regio en bekijken hoe wij omgaan met de kerkenproblematiek en hoe we gebouwen door samen te werken een nieuwe bestemming geven. Haar ervaringen wil ze meenemen in de uitwerking van haar landelijk beleid.
 
Zo bezocht de minister de Abdij Rolduc en ging ze een kijkje nemen in het nieuwe Westhoes in Kerkrade-West. De voormalige kerk van de Heilust is omgebouwd tot een nieuw gemeenschapshuis voor West. Wethouder Jo (Lokaal Alternatief) was als verantwoordelijk wethouder voor deze projecten en de gekozen aanpak natuurlijk bij het bezoek van de minister aan Kerkrade aanwezig en gaf de nodige toelichting. Namens de provincie Limburg waren gedeputeerden Hubert Mackus en Ger Koopmans erbij.
 
De minister was onder de indruk van onze samenwerking en noemde ’t Westhoes een inspirerend voorbeeld, niet alleen voor Limburg, maar voor heel Nederland.
 
Leuke wetenswaardigheid is dat minister Van Engelshoven aan Jo Bok vertelde dat uit genealogisch onderzoek naar voren is gekomen dat haar familie oorspronkelijk uit Eygelshoven afkomstig is.