Marc Charlier lijsttrekker Lokaal Alternatief

10 juli 2021
10 juli 2021 Marc Charlier

Marc Charlier lijsttrekker Lokaal Alternatief

Marc Charlier is de nieuwe lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 in Kerkrade.

Tijdens een Algemene Ledenvergadering hebben de Lokaal Alternatief leden hem gekozen. Naast Marc Charlier zal Caroline Szalata de tweede plaats op de kieslijst innemen. In samenspraak met het bestuur van Lokaal Alternatief zullen beiden in de komende weken de kandidatenlijst opstellen; de leden stellen deze later dit jaar vast.

Marc Charlier, 63 jaar geleden geboren in Kerkrade heeft er zin in. Hij is weliswaar pas sinds 2017 politiek actief, maar heeft in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 als campagneleider en vervolgens als burgercommissielid een goede bijdrage de politiek van Lokaal Alternatief geleverd. Vanuit zijn inzet en organisatietalent bij vele verschillende Kerkraadse verenigingen is hij ook zeker geen onbekende in het Kerkraadse.

Charlier: “Ik vind het een uitdaging om na Jo Bok en Betty Bremen de kernwaarden van Lokaal Alternatief vorm en inhoud te geven in de huidige samenleving. In de afgelopen jaren zijn veel nieuwe taken naar de gemeenten toegekomen. Jeugdzorg, langdurige zorg en participatie moesten dichter bij de mensen worden ingevuld. Die veranderingen hebben heel veel gevraagd, zeker door de bezuinigingen die de centrale overheid bij de overdracht van die taken naar de lokale overheid heeft doorgevoerd. Charlier wil, met de Lokaal Alternatief fractie, ook in de periode 2022 – 2026 inzetten op constructief samenwerken. Sinds de oprichting van Lokaal Alternatief in 2009 is samenwerken een belangrijk onderdeel van het Lokaal Alternatief DNA.

Samenwerken, niet alleen in de gemeenteraad, maar juist met groepen in de gemeenschap die in Kerkrade een bijdrage willen leveren aan een gezonde, sociale, solidaire samenleving.

Betty Bremen, de voorgaande lijsttrekker, is verheugd dat Marc Charlier het nieuwe Lokaal Alternatief gezicht wordt bij de verkiezingen in maart 2022. Bremen: “Ik heb vertrouwen in Marc. Hij heeft laten zien dat hij het politieke speelveld in Kerkrade doorgrondt en brengt zeker nieuwe impulsen voor onze partij. Met hem heeft Lokaal Alternatief een sterke kandidaat.”

Betty Bremen zal evenals Jo Bok overigens zeker wel plaatsnemen op de kieslijst in 2022.

De complete Lokaal Alternatief kandidatenlijst wordt in het najaar vastgesteld. Kandidaten kunnen zich tot eind september aanmelden, daarna vinden de selectiegesprekken plaats. De inzet van Lokaal Alternatief Kerkrade is om met een sterke fractie de komende vier jaar weer een bijdrage te leveren aan een gezond, veilig en krachtig Kerkrade.