Jeugd en onderwijs

20 februari 2018 Marc Charlier

Jeugd en onderwijs

Lokaal Alternatief Kerkrade maakt zich sterk voor goed onderwijs en goede zorg voor kinderen in Kerkrade. Een veilige omgeving en goed onderwijs dragen ertoe bij dat kinderen zich goed ontwikkelen en gelukkige en stabiele volwassenen worden, die een kansrijke toekomst tegemoet gaan. Dat willen we toch zeker met z’n allen?

Gelukkig gaat het met het grootste deel van onze kinderen goed. Toch zijn er ook nog te veel kinderen die niet opgroeien in een veilige en prettige omgeving en zich daardoor vaak niet optimaal kunnen ontwikkelen. Dit kan op korte en lange termijn ernstige gevolgen hebben voor henzelf en voor de samenleving.

Bij Lokaal Alternatief zijn veel mensen in hun dagelijks werk betrokken bij onderwijs en jeugd. Zij houden de vinger aan de pols, kaarten zaken aan en nemen initiatief. Een van deze initiatieven is bijvoorbeeld de ‘Zomerschool’ die door de gehele Gemeenteraad en het College is omarmd. De Zomerschool heeft als doel, kinderen van de basisschool de mogelijkheid te bieden om gedurende enkele weken van de zomervakantie een leerzaam en leuk programma te volgen waarbij zij hun talenten kunnen ontdekken en (verder) ontwikkelen.

Lokaal Alternatief denkt in kansen en mogelijkheden. Het zal je dan ook niet verbazen dat Lokaal Alternatief nog steeds groot voorstander van volledig voortgezet onderwijs in Kerkrade is. Gelukkig begint het hier en daar weer te borrelen en dat volgen we natuurlijk op de voet!

Lokaal Alternatief, ook jouw Alternatief?!