Geen meerderheid in Raad voor Kerkraadse Stemwijzer

16 december 2021 Marc Charlier

Geen meerderheid in Raad voor Kerkraadse Stemwijzer

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

In de Raadsvergadering van woensdag 15 december heeft de motie die door Lokaal Alternatief werd aangedragen (en door Ons Kerkrade en de SP Kerkrade mee werd ingediend) om de Kerkraadse kiezers voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 een Stemwijzer te presenteren het helaas niet gehaald.
 
Alle Raadsleden van Burgerbelangen Kerkrade, CDA Kerkrade, VVD Kerkrade, PvdA Kerkrade en de Ouderenpartij Kerkrade stemden tégen de motie. Helaas dus geen Stemwijzer in 2022 in Kerkrade om via 30 stellingen rondom lokale aandachtspunten een beeld te krijgen van waar de partijen voor staan. Natuurlijk stemden de Raadsleden van Lokaal Alternatief, Ons Kerkrade en de SP Kerkrade wel vóór deze motie.
 
Gelukkig was in dezelfde vergadering ook een succes op het gebied van het betrekken van burgers bij de politiek te noteren. Het idee vanuit Lokaal Alternatief om burgers te vragen, hoe zij de communicatie van de Gemeenteraad en de bestuurlijke commissies het liefste zouden zien, zal worden onderzocht. Momenteel loopt namelijk, op verzoek van de Gemeenteraad, een onderzoek naar mogelijke communicatie kanalen richting de burgers. Dit onderzoek wordt dus uitgebreid met de vragen aan onze burgers: ‘Welke informatie verwacht u als burger vanuit de Gemeenteraad en de commissies? Hoe wilt u die informatie gepresenteerd krijgen?’.