De vrouwen van Lokaal Alternatief

17 maart 2018 Marc Charlier

De vrouwen van Lokaal Alternatief

Zo’n vrouw van Lokaal Alternatief, die gun je Kerkrade toch!

De kieslijst van Lokaal Alternatief telt 30 kandidaten. Maar liefst 12 kandidaten, dus bijna de helft van onze kieslijst, is vrouw. De eerste vier kandidaten zijn vrouwen. Dit doet geen enkele partij in Kerkrade (waar eigenlijk wel?) ons na.

Jo Bok, jarenlang het gezicht van Lokaal Alternatief, gaat het stokje overdragen aan deze vrouwen. Zij staan, net als hun mannelijke collega’s op de kieslijst, hun mannetje en hebben veel kwaliteit in huis. In de huidige gemeenteraad zitten 25 mannen en slechts 4 vrouwen. Er zijn ook nog steeds veel te weinig vrouwen in topbanen. Vrouwen die hetzelfde werk doen als hun mannelijke collega’s en dezelfde verantwoordelijkheid dragen krijgen minder betaald. Hoe komt dit? Ontbreekt het aan ambitie? Leggen vrouwen andere prioriteiten? Profileren ze zich minder?

Deze traditionele rolverdeling is voor Lokaal Alternatief anno 2018 geen optie. Ook in de gemeenteraad moeten vrouwen zich veel meer gaan roeren. Waarom ook niet?

Onze stad en haar inwoners verdienen een sterk gemeentebestuur. Lokaal Alternatief heeft voldoende vrouwen én mannen in huis die een prima wethouder zouden kunnen zijn. Ook die verantwoordelijkheid gaan wij niet uit de weg.

Dus beste vrouwen van Kerkrade: stem op een vrouw van Lokaal Alternatief. Al onze vrouwen én onze mannen zullen uw stem de komende vier jaar alle eer aan doen.