De jongeren en jeugd van Kerkrade

15 maart 2018 Marc Charlier

De jongeren en jeugd van Kerkrade

Lokaal raakt ons allemaal!

Of je nu oud bent of jong, binnen de lokale politiek worden keuzes gemaakt die directe impact hebben op jouw leefomgeving. Waar Lokaal Alternatief al eerder schreef over haar inzet voor goed onderwijs en goede zorg, kunnen we ook op andere manieren naar jeugd in Kerkrade kijken.

Waarom zouden studenten die naar de Hogeschool Zuyd of de Maastrichtse Universiteit gaan, in Heerlen, Sittard of Maastricht op kamers moeten gaan? Kerkrade biedt inmiddels goede voorzieningen! In de vernieuwde bibliotheek zijn vele werkplekken gecreëerd, voorzien van elektriciteit, goed functionerende wifi en met goede koffie binnen handbereik. Daar kunnen studerende Kerkradenaren in rust aan hun opdrachten werken.

Hoe maken we de terugkeer naar Kerkrade aantrekkelijk? Natuurlijk, het creëren van banen is de meest voor de hand liggende mogelijkheid. Maar met werk in Heerlen en Maastricht biedt Kerkrade een passend, betaalbaar, woningaanbod. De ontsluiting met het openbaar vervoer is richting Heerlen en Maastricht al verbeterd, verder weg mag het nog wel een stapje meer! De grote werkcentra zijn met de auto uitstekend bereikbaar vanuit Kerkrade, via de Avantislijn (waar Lokaal Alternatief zich sterk voor maakt) kan dit ook met het openbaar vervoer worden gerealiseerd.

Wat ook belangrijk is, is verbinding. Verenigingen staan te springen om jonge leden en bestuurders, maar zij bereiken lang niet alle jonge, geïnteresseerde Kerkradenaren. Lokaal Alternatief wil de schakel tussen deze verschillende groepen zijn, zodat zij elkaar vinden en  kunnen versterken. De lessen die geleerd kunnen worden binnen het verenigingsleven bieden kennis en ervaring voor het leven!

Door het culturele aanbod in Kerkrade te vergroten en meer evenementen te stimuleren of aan te trekken wordt ook het uitgaansleven interessanter. We hebben al een prachtig theater, talloze podia in de wijken, vele gezellige horecagelegenheden en een groot aantal jaarlijkse evenementen en festivals. Deze trend wil Lokaal Alternatief versterken en waar nodig financieel ondersteunen!

Lokaal Alternatief, ook jouw Alternatief?!