De jeugd van Kirchroa

26 januari 2018 Marc Charlier

De jeugd van Kirchroa

Aan de Kinger va Kirchroa

Spotify biedt ons nu de Kirchröatsjer Sjpetsiejalietète, voor Androidtelefoons is een Limburgse spellingscontrole beschikbaar, het busvervoer voor scholieren staat onder aandacht van de lokale politiek en de Wieëtsjaf dreunt maandelijks op haar grondvesten tijdens de jeugdige Jam Sessions (georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Popmuziek Parkstad Jam Sessions): Kerkrade leeft!

Waar vinden we jong Kerkrade? In de ochtend treffen jongeren met hun fietsen elkaar op een vast trefpunt of reizen zij samen met de trein, ‘s middags lopen ze naar de dichtstbijzijnde broodjeszaak en in de avond gaan zij gezamenlijk naar de bioscoop. Tussen en gedurende deze momenten staan zij voortdurend met elkaar in verbinding door middel van vele mobiele apparaten. Hoe slaan wij de verbinding tussen deze digitale groep en de vele initiatieven in onze stad? Lokaal Alternatief gelooft in ontmoeting!

De jeugd heeft de toekomst en leeft toekomstgericht. Een schoolperiode doorlopen, beginnen met studeren, carrière maken: wie jong is, heeft nog een leven aan mogelijkheden voor zich liggen. Wij willen de jonge Kerkradenaren laten zien wat onze stad hen te bieden heeft: ruimte, een goed leefklimaat en veel mogelijkheden om bij te dragen aan ontwikkeling van een prachtige toekomst.

Lokaal Alternatief gaat graag in gesprek met jongeren: Help ons mee en laat van je horen als je goede ideeën hebt voor Kerkrade – we ontmoeten jullie graag!

Daar hebben we trouwens al vrij snel een mogelijkheid voor. Op zaterdag 3 februari organiseren wij een ‘inloop-uur’ in Brasserie-M van het Museumplein Limburg. Tussen 12.30 en 13.30 uur kun je daar kennis maken met meerdere leden van Lokaal Alternatief en met een drankje en een hapje van gedachten wisselen. Dit ‘inloop-uur’ is overigens voor alle in de visie van Lokaal Alternatief geïnteresseerden vrij toegankelijk!