Afval …

14 februari 2018 Marc Charlier

Afval …

Lokaal raakt ons allemaal!

We hebben allemaal te maken met afval. Sinds de mogelijkheid bestaat om afval gescheiden (glas, papier, metaal, PDM, hout en asbest zelfs zonder kosten) aan te bieden, merk je pas hoe groot onze afvalberg is. Ja, je betaalt wel nog, maar alleen voor restafval en grof vuil. Voor iedereen die zich de moeite neemt om afval te scheiden, blijft een bescheiden, te betalen bedrag over.

Toch zijn nog altijd mensen die afval illegaal dumpen. Daar betalen wij met z’n allen voor!

De medewerkers van ons gemeentelijk wijkbeheer en Rd4 werken constant aan het schoonhouden van onze stad. Tijdens de afgelopen carnavalsdagen reden bijvoorbeeld veegwagens direct achter de optochten aan, om de overlast van het afval zo veel mogelijk te beperken. Super goed werk, maar … ze kunnen het in die situaties niet alleen. Bezoekers aan ons carnaval die hun afval gewoon op straat en in de struiken gooien, zorgen ervoor dat toch een rommelig beeld van ons Kerkrade ontstaat. Bewoners die zelf niet echt carnaval vieren, zien hun tuinen vol zwerfafval liggen.

Dat zou toch niet moeten. Zoals we altijd al zeggen, de gemeente kan het niet alleen. Ook de burgers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Neem jouw afval mee tot aan een van de vele afvalbakken, raap eens een leeg bekertje of chips zakje op en gooi het in zo’n afvalbak.

Samen houden we Kerkrade leefbaar, veilig en duurzaam.